Safer operations: en vision direkt på hjärtefrågan

Autotube är i mångt och mycket en typisk underleverantör till den globala fordonsindustrin och med en rad namnkunniga varumärken på kundlistan. Historiskt sett har relationen varit strikt hierarkisk och baserad på hårda prisförhandlingar, men förändringarnas vindar blåser även här. För vad händer när specialisten framhäver sitt varumärke före excel-ark med procentsatser? Eller emotionella argument istället för kronor och ören? En hel del skulle det visa sig – säkerhet på vägen är varje biltillverkares särskilda käpphäst och inget man tummar på.

Arbetsprocess

IPM:s erbjudande, steg 1

Insikt & strategi

IPM Ulricehamn och Autotubes ledningsgrupp arbetade gemensamt fram en ny plattform för företagets erbjudande; det var inte fabrikens eller maskinernas prestanda som avgjorde om biltillverkarna blev mindre benägna att prisförhandla, utan sättet man arbetade på och kunskapen som förmedlades. Slutresultatet var heller inte bara en teknisk lösning i mängden, utan någonting unikt som i sin tur påverkade hela vägen in i bilvarumärkets säkerhetshjärta.

IPM:s erbjudande, steg 2

Design & innovation

Ett viktigt ställningstagande var att lyfta blicken från automatiseringsprocesser och produktspecifika detaljer. Fokus lades istället på vad som blev slutresultatet: en säkrare bil, en tryggare resa. Autotubes nya grafiska identitet blev också mindre traditionell och betydligt mindre ingenjörstung – en elegant kostym för ett äkta och hårt arbetande kunskapsföretag.

IPM:s erbjudande, steg 3

Sälj & marknadsföring

En rad nya säljverktyg utvecklades med fokus på bild och film till förmån för den traditionella powerpointen. Navet i det nya erbjudandet blev en enkel, men modern sajt där Autotubes speciella företagskultur spelar huvudrollen.

Jesper Fritzson på IPM Ulricehamn

Jesper Fritzson

VD, kundansvarig & strategisk rådgivare

0321 - 53 14 06 jesper@ipmulricehamn.se LinkedIn-profil